Ekonomi

Çin, Körfez İşbirliği Konseyi ile Kuşak ve Yol İşbirliğini Geliştirmek İçin Çalışacak

GUANGZHOU, 23 Ekim (Xinhua) — Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Üretim ve Yol konularında yeni önerilen sekiz önemli adımı gerçekleştirme çabalarının bir parçası olarak ikili ticaret ve yatırımı teşvik etmek amacıyla Körfez bölgesinde bir toplantı yapılacağını duyurdu. daha yüksek kalitede ve daha üst düzey bir gelişme düzeyine doğru işbirliği. İşbirliği Kurulu (KİK) ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Wang bu açıklamayı Pazar günü Çin’in güneyindeki Guangzhou şehrinde Çin ile Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye altı ülke arasında yapılan toplantıda yaptı. ekonomiTicaret ve ticaret bakanları arasında yapılan toplantıda bunu yaptı.

Toplantıda, Üretim ve Yol iş birliğinin Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin kalkınma stratejileriyle uyumlu hale getirilmesi ve dijital ekonomi, sürdürülebilir kalkınma ve altyapı gibi alanlarda iş birliğinin genişletilmesi için çaba sarf edilmesi sözü verildi.

Wang, Çin’in Körfez İşbirliği Konseyi ile bir serbest ticaret anlaşmasına varmak, iki tarafın varlık fonları arasındaki alışverişi desteklemek ve limanlar, havacılık, iletişim ve boru sınırlarında altyapı işbirliği olanaklarını araştırmak için çalışacağını söyledi.

karkamis-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu